Milyen méretű borítékot válasszunk A5-ös lapokhoz

Sokan, amikor pár kinyomtatott A5-ös lapot be akarják azokat tenni egy borítékba, de nehezen tudják kiválasztani a megfelelőt, mert nem ismerik a borítékok méreteit, típusait. Ebben a cikkben ezt fogjuk körbejárni, mert nem egyértelmű a kérdés.

Elsőre úgy tűnhet, hogy tegyük bele az A5-ös lapokat egy A5-es borítékba, de ez két dolog miatt sem fog menni.

Egyrészt nincs A5-ös méretű boríték, másrészt a számba jöhető megoldások kapcsán az sem mindegy, hány lapot akarunk beletenni abba a bizonyos borítékba, s mennyire vastagok azok.

A A5-ös lapokhoz hogyan válasszunk borítékot?

A kiindulási lépés, hogy megnézzük, milyen vastag lapokat és hányat akarunk beletenni egy borítékban, s ennek alapján keressünk egy illeszkedő boríték méretet.

Ha csak pár kinyomtatott A5-ös lapot akarunk betenni egy borítékba, akkor azokat félbehajtva simán bele tudjuk rakni (a szabvány kisméretű) LC6 borítékba.

Ha már van 8-10 A5-ös lap, amit szeretnénk betenni egy borítékba, vagy vastagabbak a lapok, s nem szeretnénk összehajtani, akkor érdemesebb nagyobb borítékot választani.

Ilyenkor az A5-ös írólap csomagolására hasonlító borítékok használata kerülhet előtérbe, de ezekből is többféle van, hogy érdemes odafigyelni!

Ha csak 20-25 írólapunk van, akkor egy LC5 boríték teljesen megfelelő választás lesz. Fogni fogja a lapokat, s nem lesz olyan érzésünk, mintha a lapok fele fiányozna.

Ugyan ezt tudja egy TC5 boríték is, azzal az eltéréssel, hogy a A5-ös lapokat a rövidebbik oldalánál tudjuk beletenni a borítékba.

Ha még több, akár 50 A5-ös lapot szeretnénk betenni egy borítékba, ahhoz a normál írólapcsomag méretű borítékra lesz szükségünk. Az egy picit még nagyobb, mint a fenti két boríték.

Ebből is két eltérő változat van. Az LC5 boríték néven lehet megtalálni a klasszikus írólapcsomagok csomagolására használatos borítékot, a TC5 borítékba pedig a rövidebbik végén csúsztatható be akár 40-50 darab A5-ös lap.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük